Straf verhaal: Dokter Parrish

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen. Deze week: Dokter Parrish.

Na de Japanse GP een aantal jaar geleden zat voormalig GP-racer, truckracekampioen, commentator en voltijds lolbroek Steve Parrish in het vliegtuig enkele rijen achter John Hopkins. Die werd aangesproken door een stewardess, omdat hij met z’n gebroken sleutelbeen het vliegtuig zou moeten verlaten. Parrish, die een vertraging voelde aankomen en daar absoluut geen zin in had, stelde zich aan de stewardess voor als ‘Dr. Parrish’ en verzekerde haar ervan dat z’n patiënt wel degelijk mocht vliegen.

Het halve vliegtuig barstte in proesten uit, terwijl Parrish een verklaring ondertekende en nadien rustig ging zitten … om tien minuten later opnieuw aangesproken te worden door de stewardess, met de vraag of hij even hulp kon bieden bij een andere passagier. Die bleek gelukkig enkel dronken, maar samen met het halve vliegtuig heeft ‘Dokter Parrish’ vooral vurig gehoopt dat er tijdens de rest van de vlucht niemand een hartaanval kreeg of moest bevallen…

Tekst Pieter Ryckaert • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

Mugello

MotoGP-circuits: Mugello

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.