Straf Verhaal: Supermoto-doop

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen.

Het moet zowat de 14de Superbiker geweest zijn. Als jonge eerstejaars redacteur en absolute supermoto-maagd komt er een uitnodiging binnen om deel te nemen aan de pre-Superbiker perstest. Ik kan maar niet begrijpen dat de rest van de redactie vriendelijk bedankt voor de uitnodiging en meld me aan.

Aangekomen in Mettet moet ik even met de ogen knipperen. Is dat Stefan Everts? En daar Supermoto-wereldkampioenen Eddy Seel en Gérald Delepine? En Europees kampioen Fred Fiorentino? Sinds wanneer hebben die een perskaart?

Ik krijg een HM 450 van Sébastien Legrelle onder de kont geschoven met een vermogensafgifte die op z’n zachtst gezegd schizofreen genoemd kon worden. Alles of niks. Afijn, ik pruttel de baan op en kom in m’n eerste ronde al ten val op het offroad-gedeelte. Niks ergs, maar ik moet wel aan iemand anders vragen om de HM terug aan te trappen.

Na een paar rondjes remt Everts me uit voor de haarspeld. Ik hou in de bocht min of meer gelijke tred, wat ik zelf niet kan geloven, maar bij het uitkomen zit hij al drie versnellingen verder nog voor ik aan het gas durf te komen. Nogal een eyeopener.

Nog erger wordt het wanneer ik over de grote springheuvel rijd en Fiorentino over me heen springt terwijl hij letterlijk op me neerkijkt en ostentatief neen schudt. Wanneer Delepine even later een sleutelbeen breekt, acht ik m’n Supermoto-doop geslaagd en druip ik stilletjes af…

Tekst Pieter Ryckaert • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels