Straf verhaal: snelheid kan je leven redden

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen. Deze week: snelheid kan levens redden, daar is Motorrijder-hoofdredacteur Pieter Ryckaert het levende bewijs van.

“Op een dag, terugkomend van m’n toenmalige job op de luchthaven en welgemutst de geldende én op dat moment nog nauwelijks gehandhaafde snelheidslimieten aan m’n laars lappend op m’n Ducati 750 SS, diende het traject Halle-Ninove zich aan. Precies in het midden van mijn route lag de lange linker in Kester, waar het toenmalige MX-circuit zich bevond.

Er was op dat moment al een middenberm aangelegd waarop een paar boompjes waren geplant, die nog dapper moesten groeien en dus rechtgehouden werden door houten palen. Een van die paaltjes was stevig scheefgezakt en stak over het baanvak uit. Net omdat ik behoorlijk snel kwam aangewaaid nam ik genoeg hellingshoek en kon ik onder het paaltje door, waar ik anders het ding vol tegen m’n vizier had gekregen. Ik ben maar meteen gestopt om het paaltje recht te zetten. En om even te bekomen…”


Tekst Pieter Ryckaert Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar