Straf verhaal: Hoe prop je twee weken in vier dagen

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen.

De verschrikkelijkste motorpresentatie die ik ooit heb meegemaakt was die van de 2006 Kawasaki ZX-6R op het circuit van Autopolis in Japan.

Op vier dagen tijd vloog ik het traject Brussel-Amsterdam-Kobe-ergens anders-Tokio-Amsterdam-Brussel. Ergens daartussenin zat ik meer dan tien uur in een bus, al dan niet met indommelende chauffeur, terwijl we ook een vorkheftrukgymkana, een motormuseum, een scheepswerf en een treinfabriek bezochten.

Verdeeld over twee dagen reden we vijf sessies van 20 minuten op het circuit, dat op anderhalf uur (enkele reis) van het hotel lag. Na die eerste testdag moest ik m’n test schrijven en doorsturen naar de redactie, inclusief foto’s, wat tot diep in de nacht duurde.

De volgende dag moest ik op weg naar m’n hotelkamer een agressieve ober met Elviskapsel afweren die me in een vlaag van opperste gedienstigheid absoluut de weg naar de toiletten wilde wijzen omdat hij ‘rest in my room’ verwarde met ‘restroom’. Bij het slapeloos liggen zappen omdat ik niet meer wist welke dag – laat staan welke maand – het was, ben ik van de ene verbazing in de andere gevallen.

Het toppunt van Japanse televisie was een soort van softporno manga waarbij de stemacteurs keurig gekleed in beide hoeken van het scherm hun stinkende best deden om de niet-bewegende en weinig opwindende prentjes van sexy geluiden te voorzien. Ik was zelfs te uitgeput om in een briesende slappe lach te ontsteken. De bijhorende jetlag ben ik nog steeds aan het verteren…

Tekst Pieter Ryckaert • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

Suzuki stickerset

Stickertuning voor GSX-8S en R  

De GSX-8S en zijn gekuipte broertje GSX-8R zien er sowieso al verre van verkeerd uit; maar omdat alles altijd beter kan komt Suzuki nu met

Yamaha MT-09

Kort getest: Yamaha MT-09

Toen Yamaha in 2005 met de MT-01 de eerste Master of Torque uitbracht, was dat letterlijk een donderslag bij heldere hemel. Vanwege de prijs, het