Straf verhaal: Hoe laat komt hier de bus?

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen.

’s Ochtends vroeg, op een typische Vlaamse steenweg met twee rijstroken en een fietspad-plus-parkeerstrook langs beide kanten. Met de ochtendzon in de rug gaf ik mijn BMW R 1200 RT de sporen. Uit de andere richting zag ik een grote tractor aan een stevig tempo aankomen, maar die reed netjes op zijn rijstrook dus was er geen enkele reden tot bezorgdheid.

Die situatie veranderde echter nogal drastisch toen ik op een honderdtal meter naderde en er plots een lijnbus van achter de tractor mijn rijstrook op dook. In het tegenlicht had de buschauffeur mij niet gezien, waardoor hij het veilig achtte om de tractor in te halen. Toen de buschauffeur mij alsnog opmerkte, had hij zijn inhaalmanoeuvre al ingezet en was er voor hem geen weg meer terug.

In een reflex stuurde hij naar links, naar het fietspad en de parkeerstrook aan de linkerkant van de weg, zodat ik aan honderd per uur tussen een tractor en een lijnbus door schoot. Een paar honderd meter verderop heb ik de RT aan de kant gezet en ben een kwartier lang met knikkende knieën op een bankje in een bushok gaan zitten voordat ik in staat was om mijn weg verder te zetten…

Tekst Bart De Schampheleire • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan