Steeds meer motorrijbewijzen afgegeven in België

De gemotoriseerde tweewieler is populairder dan ooit in België. Dat blijkt uit het recordaantal A, A1 en A2 rijbewijzen dat in 2021 werd afgegeven.

“Volgens de statistieken van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer werden in België in 2021 30.526 motorrijbewijzen afgegeven”, zegt Stijn Vancuyck, adviseur gemotoriseerde tweewielers van FEBIAC. “Dat is een stijging met 47,4 % ten opzichte van 2020. En zelfs in vergelijking met 2019, het pre-covidjaar, betekent dit resultaat een aanzienlijke stijging van 22,4 %.”

“Vanwege COVID-19 en de bijhorende maatregelen hebben veel mensen op hun vrijetijdsbudget kunnen besparen en zochten ze ook manieren om van hun ‘vrijheid’ te genieten. En natuurlijk is de motorfiets ook een ideale oplossing voor individueel woon-werkverkeer”, vervolgt Vancuyck.

Niet elk rijbewijs staat voor een nieuwe motorrijder, aangezien dit cijfer ook mensen omvat die eerder een A1- of A2-rijbewijs hadden en zijn doorgestroomd naar een hogere categorie; maar uiteraard is het stijgende aantal afgegeven rijbewijzen goed nieuws voor de motorsector in het algemeen. “Het geeft ons hoop dat de verkoop van nieuwe motorfietsen ook in 2022 zal stijgen”, besluit Vancuyck.

Deel

Gerelateerde artikels