Snow Patrol – Run

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Snow Patrol met ‘Run’.

In de videoclip is een opvallende rol weggelegd voor een lichtbejaarde Kawasaki KH125 die uit meerdere generaties lijkt samengepuzzeld. Bij het begin van de clip wordt het samenraapsel nog door de nacht geduwd door frontman Gary Lightbody, waarna hij z’n motor een halve minuut later in het bos dumpt.

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I’ll be right beside you dear
Louder, louder
And we’ll run for our lives

Uiteindelijk wordt de tweewieler door de andere bandleden opgevist, krijgen ze de kleine Kawa opnieuw aan de praat en rijden ze wat rondjes in een veld terwijl ze met vuurwerk klooien. Hoe dat afloopt? Eh, tja, dat laat zich raden.

De song zou Snow Patrols eerste grote hit worden. De frontman schreef het nummer in zijn late tienerjaren in een appartementje waar de elektriciteit was afgesloten, de kraan in de badkamer met tape aan de wastafel was bevestigd en z’n enige verwarming uit de gasoven kwam. Met de miljoenenverkoop van ‘Final Straw’, het album waarop ‘Run’ te horen was, kon hij zich later alsnog een iets aangenamer stulpje veroorloven.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan