Snow Patrol – Run

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Snow Patrol met ‘Run’.

In de videoclip is een opvallende rol weggelegd voor een lichtbejaarde Kawasaki KH125 die uit meerdere generaties lijkt samengepuzzeld. Bij het begin van de clip wordt het samenraapsel nog door de nacht geduwd door frontman Gary Lightbody, waarna hij z’n motor een halve minuut later in het bos dumpt.

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I’ll be right beside you dear
Louder, louder
And we’ll run for our lives

Uiteindelijk wordt de tweewieler door de andere bandleden opgevist, krijgen ze de kleine Kawa opnieuw aan de praat en rijden ze wat rondjes in een veld terwijl ze met vuurwerk klooien. Hoe dat afloopt? Eh, tja, dat laat zich raden.

De song zou Snow Patrols eerste grote hit worden. De frontman schreef het nummer in zijn late tienerjaren in een appartementje waar de elektriciteit was afgesloten, de kraan in de badkamer met tape aan de wastafel was bevestigd en z’n enige verwarming uit de gasoven kwam. Met de miljoenenverkoop van ‘Final Straw’, het album waarop ‘Run’ te horen was, kon hij zich later alsnog een iets aangenamer stulpje veroorloven.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd