Royal Enfield: komt er een flattracker?

Wel, beste Watson, daar begint ‘t zo stilaan wel op te lijken. Het merk liet onlangs een custom flattracker – de Twin Tracker – bouwen in het Britse hoofdkwartier én vlakbij het hoofdkwartier van Royal Enfield in India werd een flattrack-school geopend, de toepasselijk genaamde Slide School. Laat ons vooral hopen dat één en één twee wordt, dit keer.

Het custommodel dat we hier zien heeft als basis namelijk een door S&S getunede, Royal Enfield 650 twin, voorzien van raceluchtfilters en een op maat gemaakte hoge uitlaat. Ook het geborstelde frame en de alu swingarm worden over het Kanaal gebouwd door Harris Performance – eigendom van, jawel, Royal Enfield. Veringspecialist Öhlins stond in voor de afvering, waarbij voor een monoshock in plaats van stereovering werd geopteerd en voor 19-inch wielen (in plaats van 18”) werd gekozen. Het bescheiden plaatwerk is dan weer binnenshuis ontworpen en geproduceerd.

Naast deze 650 flattracker presenteerde Enfield tijdens Rider Mania (in Goa, India) onlangs een lichte flattracker met het blok van de Himalayan (een 410cc mono) aan boord: de FT 411 Special. Die laatste pakt eveneens uit met een S&S-beurt, K&N luchtfilters, carbon kuipwerk en een rijklaargewicht van 164 kg. Of beide machines ooit in productie gaan en in Europa belanden? Liever wel!

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart GP Special 2024

Licht uit, GP Special aan!

Het GP-seizoen staat op punt van beginnen en wil je tot in de puntjes voorbereid aan de start staan dan is dit 148 pagina’s dikke

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat