Richard Thompson – 1952 Vincent Black Lightning

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Richard Thompson met ‘1952 Vincent Black Lightning’.

Richard Thompsons ‘1952 Vincent Black Lightning’ vertelt het relaas van James, een 21-jarige outlaw die blijkbaar zoveel mensen heeft beroofd dat hij zich de destijds snelste motor ter wereld kon permitteren. De delinquent in kwestie valt voor een roodharige deerne, waarna ze samen rondtuffen en zich zelfs verloven. Althans, tot James nog één overval wil plegen en jammer genoeg zonder goud maar mét een portie pomplood in de maag huiswaarts keert. Terwijl hij sterft, kijkt hij z’n vuurrode muze in de ogen en schuift haar de sleutels van z’n teerbeminde bolide toe.

Said James, In my opinion, there’s nothing in this world
beats a ‘52 Vincent and a redheaded girl
Now Nortons and Indians and Greeveses won’t do
Oh, they don’t have a soul like a Vincent ‘52
Well he reached for her hand and he slipped her the keys
He said, I’ve got no further use for these

En hoewel we niet graag van party-pooper spelen, kunnen we het toch niet laten. De sleutels, Richard? Van een Vincent Black Lightning uit 1952? Die zullen dan toch van ‘t motorslot zijn, want de motor zelf start zonder sleutels…

Richard Thompson – 1952 Vincent Black Lightning

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.