Randy Mamola en Indian gaan sprinten

Indian Motorcycle heeft Grand Prix-legende en publiekslieveling Randy Mamola gestrikt om op de Workhorse Speedshop-racer de boel omver te blazen tijdens Sultans of Sprint-series. En hevig gemodificeerde Scout Bobber zal onder de artiestennaam ‘Appaloosa’ dit weekend zijn opwachting maken tijdens The Reunion op Monza.

De Appaloosa is in pakweg 700 uur sprintklaar gemaakt door Brice Hennebert van Workhorse Speedshop ter ere van het 100-jarig jubileum van de Indian Scout. Brice legt uit: “Ik wilde een naam die Workhorse, Indian Motorcycle en snelheid zou kunnen koppelen. Zodra ik ontdekte dat de Appaloosa een van ‘s werelds snelste paarden was, wist ik dat ik de naam had voor een Amerikaanse sprintfiets” Ook Mamola is in z’n nopjes: “Ik ben altijd een grote fan geweest van Indian en kijk er naar uit om deze brute creatie te racen. Het is geweldig om deel te nemen aan dit project, vooral tijdens het 100-jarig jubileum van de Scout.”

Mamola zal in de Factory Class onder racenummer 19 uitkomen als eerbetoon aan ‘1919’, het jaar waarin de originele Indian Scout voor het eerst werd onthuld. In de fabrieksklasse moeten motorfietsen viertakten (lucht- of watergekoeld) zijn, zonder beperking op cilinderinhoud, op voorwaarde dat de motor een pk-/gewichtsverhouding van 0,65 pk/kg niet overschrijdt.

De mannen in actie zien?

Sultans of Sprint Championship 2019:

  • 18 – 19 mei The Reunion Monza, Italië
  • 22 – 23 juni Café Racer Festival Monthléry, Frankrijk
  • 31 augustus – 1 september Glemseck 101 Leonberg, Duitsland

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart GP Special 2024

Licht uit, GP Special aan!

Het GP-seizoen staat op punt van beginnen en wil je tot in de puntjes voorbereid aan de start staan dan is dit 148 pagina’s dikke

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat