Queens Of The Stone Age – The Lost Art of Keeping a Secret

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: QOTSA met ‘The Lost Art of Keeping a Secret’.

Queens Of The Stone Age. Them Crooked Vultures. Kyuss. Eagles of Death Metal. De link tussen al die überbands? Josh Homme, huidig QOTSA-frontman en erevoorzitter van onze persoonlijke Rock ‘n Roll Hall of Fame. Zelfs z’n bezigheden naast het gitaar- en microwerk ademen rock-‘n-roll: de man heeft in z’n hele leven welgeteld één wagen gehad (een zilverkleurige Chevrolet Camaro uit 1967 die hij kreeg toen hij 14 was) en is naar eigen zeggen meer een motorman. Z’n thuiscollectie omvat onder meer een Harley-Davidson Ultra Classic en een quasi onbetaalbare, maar o zo knappe custom ‘Saker’ Falcon. Over z’n aangepaste, roestbruin-met-zwarte bobber heeft Homme het volgende te zeggen:

Falcon Motorcycles are visually elegant and timeless,
and thankfully, built with modern mechanical finesse.
Which is nice for me, because I don’t like fringe,
Bling or unnecessary chaps.
So basically… it’s absolute class…
roaring under your ass.

Het had op zich een strofe uit een songtekst kunnen zijn. O ja, en dan hebben we nog de link met ‘t nummer. Een geweldige plaat, maar in het clipje zelf speelt een motor een op z’n minst opvallende en gesmaakte bijrol. Doorheen het volledige nummer – dat verder geen uitstaans heeft met motorrijden op zich – komt een volledig in zwart uitgedost duo op een BMW R60/7 door het beeld gebold. Het betere figurantenwerk, quoi.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

Bimota Tesi H2

Kort getest: Bimota Tesi H2

Door het verrassende samenwerkingsverband met grootmacht Kawasaki, zag het exclusieve Bimota zijn kans schoon een eigen archeologische vondst af te stoffen, de Tesi-naafbesturing uit de

GASGAS Espargaro Portimao test 2023

Wie is … GASGAS ?

What’s in a name: het gaat hard voor GASGAS sinds het merk in 2020 aankondigde de race-activiteiten uit te breiden naar het asfalt met een