Queens Of The Stone Age – The Lost Art of Keeping a Secret

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: QOTSA met ‘The Lost Art of Keeping a Secret’.

Queens Of The Stone Age. Them Crooked Vultures. Kyuss. Eagles of Death Metal. De link tussen al die überbands? Josh Homme, huidig QOTSA-frontman en erevoorzitter van onze persoonlijke Rock ‘n Roll Hall of Fame. Zelfs z’n bezigheden naast het gitaar- en microwerk ademen rock-‘n-roll: de man heeft in z’n hele leven welgeteld één wagen gehad (een zilverkleurige Chevrolet Camaro uit 1967 die hij kreeg toen hij 14 was) en is naar eigen zeggen meer een motorman. Z’n thuiscollectie omvat onder meer een Harley-Davidson Ultra Classic en een quasi onbetaalbare, maar o zo knappe custom ‘Saker’ Falcon. Over z’n aangepaste, roestbruin-met-zwarte bobber heeft Homme het volgende te zeggen:

Falcon Motorcycles are visually elegant and timeless,
and thankfully, built with modern mechanical finesse.
Which is nice for me, because I don’t like fringe,
Bling or unnecessary chaps.
So basically… it’s absolute class…
roaring under your ass.

Het had op zich een strofe uit een songtekst kunnen zijn. O ja, en dan hebben we nog de link met ‘t nummer. Een geweldige plaat, maar in het clipje zelf speelt een motor een op z’n minst opvallende en gesmaakte bijrol. Doorheen het volledige nummer – dat verder geen uitstaans heeft met motorrijden op zich – komt een volledig in zwart uitgedost duo op een BMW R60/7 door het beeld gebold. Het betere figurantenwerk, quoi.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat

Indian FTR Sport

Indian lanceert motorverzekering

Het is niks nieuws in motorland, motorverzekering aanbieden – zo kan je onder meer bij Kawasaki en Yamaha je motor verzekeren – en nu springt