Producttest: Optimate 2 Duo 4-Bank

Optimate 2 Duo 4-Bank

Ziehier de natte droom van iedere amateurverzamelaar: de Optimate 2 Duo 4-Bank multilader. Als je zoals ik door de jaren heen – soort van per ongeluk – vier youngtimers bij elkaar hebt gespaard dan loop je naast het trotse bezit ook tegen een paar ongemakken aan. Daarvan is de lege/kapotte accu met afstand de meest hardnekkige.

Op vier motoren tegelijk rijden is immers lastig (er blijven er altijd een paar net even te lang staan) en er is natuurlijk ook nog zoiets als een winterperiode. Ergo; ik heb heel wat accu’s naar de milieustraat gebracht, los van het feit dat de betreffende motor het op het moment suprême nooit deed. Afijn, daar komt nu een einde aan met deze Optimate 2 Duo 4-Bank.

De vierkanaals automatische acculader is voor langdurig onderhoud van 12V loodzuur en 12,8/13,2V lithium accu’s. Er wordt een 2 Ampère laadstroom geleverd waardoor je ook grotere accu’s (auto/boot?) in kunt pluggen, wel zo handig. Programmaregeling is volledig automatisch en je kan tot vier accu’s volledig onafhankelijk laden en onderhouden.

Optimate 2 Duo 4-Bank

Optimate claimt dat het veilig is om de accu ‘s maandenlang aangesloten te laten en de Duo 4-Bank heeft een onderhoud-/testcyclus van 30 min/30 min (om het uur afwisselend), waarbij de status af te lezen is via de ledlampjes. O ja, eenvoudige directe wandmontage (invoerkabellengte: 2 m, uitvoer idem) en een werkingstemperatuurbereik van -20° C tot +40° C, dus een onverwarmde garage is geen probleem. Uit de categorie ‘kost een paar centen, maar dan heb je ook wat’.

Getest door: Randy
Prijs: € 346,99
Meer info: hocoparts.com

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan