Politie test Indians

Indian politie

Als toevoeging aan de vloot onopvallende surveillancevoertuigen overweegt het Team Motorondersteuning Politie Landelijke Eenheid de inzet van Indian motorfietsen.

Dat lees je goed, het Team Motorondersteuning heeft van de leiding van de Landelijke Eenheid de toestemming gekregen om op zoek te gaan naar een aanvulling op de bestaande selectie motoren voor onopvallende surveillance. Zoals bekend worden op dit ogenblik voornamelijk BMW motoren ingezet voor zowel de zogenaamd onopvallende als de opvallende surveillance en begeleidingen.

Indian politie

Uit onderzoek in de praktijk is echter gebleken dat de ingezette modellen te snel herkend worden als politievoertuigen. “Kennelijk is het publiek zo gewend aan motorrijders van de politie op een BMW, dat men al vrij snel het vermoeden heeft dat ook de onopvallende motoren worden bereden door een medewerker van ons team”, verduidelijkt een woordvoerder van het Team Motorondersteuning. “Wij zijn op zoek gegaan naar een leverancier met een selectie modellen die niet direct zullen worden geassocieerd met rijders van de politie.” Het beoordelingsproces wordt meteen in gang gezet, waarbij alle Indian modellen aan een uitgebreide praktijktest op inzetbaarheid worden onderworpen.

Viktor van Leeuwen van JEEGEE Motors BV (importeur van Indian Motorcycle in de Benelux) is verheugd: “Toen we lazen over de aanbesteding hebben we meteen de stoute schoenen aangetrokken en hebben contact gemaakt met de politie. In de daarop volgende gesprekken bleek direct dat men de door ons aangevoerde argumenten heel serieus nam. Daarna is alles in een stroomversnelling gekomen. Wij zijn ervan overtuigd dat Indian Motorcycle de meest geschikte leverancier voor deze werkzaamheden is, en zien de uitslag van de parktijktests met vertrouwen tegemoet.” Wij onthouden vooral dat we binnenkort niet alleen moeten uitkijken voor BMW’s, maar ook voor Indians…

Indian politie

Deel

Gerelateerde artikels