Pierer verwerft meerderheidsaandeel in MV Agusta

Pierer Mobility

Geen verrassend nieuws, wel een verrassende timing: twee jaar eerder dan gepland, heeft Pierer Mobility Group – eigenaar van o.m. KTM, Husqvarna en GASGAS – met 50,1 % van de aandelen het meerderheidsbelang in MV Agusta verworven.

In november 2022 kocht Pierer zich al in voor 25,1 % en het idee was een geleidelijke overname die in de lente van 2026 afgerond zou worden, maar dat plan is nu dus versneld uitgevoerd. Hubert Trunkenpolz – de T in KTM – neemt de rol van CEO en voorzitter van de raad van bestuur over van de extravagante Russische zakenman Timur Sardarov; die evenwel aan boord blijft als vicevoorzitter, adviseur en merkambassadeur.

Wat van Pierer uit de drijfveren voor de versnelde overname zijn, is niet bekend. MV Agusta houdt zich nogal op de vlakte, daar klinkt het als volgt: “Met deze stap bevestigt Pierer AG de interesse in en betrokkenheid bij MV Agusta. De familie Sardarov blijft een belang van 49,9% in het bedrijf behouden.” Droog.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan