One, two, three, four – Cars and Rock & Roll

Omdat het ook weleens vier wielen mogen zijn, en al helemaal als de gastcurator niemand minder is dan Motorrijder-hoofdredacteur Pieter Ryckaert: in Autoworld Brussels loopt nog tot 26 juni de expo One, two, three, four – Cars and Rock & Roll.

Leidraad voor de tentoonstelling is Pieters boek Garage Rock. In totaal kun je bij meer dan dertig auto’s in het museum het bijpassende fragment uit het boek lezen, en uiteraard ook het betreffende nummer beluisteren. Er wordt niet alleen gebruikgemaakt van wagens uit de vaste collectie, ook verschillende verzamelaars werkten mee en leenden hun pronkstukken uit voor deze expo over de triviale rol van de auto in de muziekgeschiedenis.
Zo mocht natuurlijk een roze Cadillac niet ontbreken, maar er is ook een Oldsmobile Rocket 88, een BMW 507, een Lamborghini Miura, een De Tomaso Pantera…

One, two, three, four – Cars and Rock & Roll loopt nog tot en met 26 juni, voor meer info en tickets kun je terecht op de website van Autoworld.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-4RR

Groene gifkikker in aankomst: Ninja ZX-4R!

Kawasaki verrast met de introductie van de nieuwe Ninja ZX-4R. Een frisse, kleine, hoogtoerige vier-in-lijn die oude (ZXR400) tijden doet herleven. Nog meer goed nieuws,