Ojee, een Vyrus uit Italië

Geen grappen over virussen in deze tijd maar deze Vyrus is er wel eentje. Hoewel de Italiaanse framespecialisten momenteel wel andere zaken aan het hoofd hebben presenteren ze toch deze ronduit spectaculaire Alyen, als in ‘alien’, maar dan anders.

Het gevaarte ziet er redelijk buitenaards uit, dat moet gezegd, waarbij de link met de ook al niet alledaagse Bimota Tesi H2 natuurlijk snel gelegd is, ook al zo’n Italiaanse exoot met naafbesturing, gebruik makend van een ‘geleend’ blok. Is dat bij de Tesi de vier-in-lijn supercharger van de Kawasaki H2, bij Virus vertrouwen ze op fabricaat van eigen Italiaanse bodem getuige de 1.285cc Superquadro V-twin die in het kunstzinnig rijwielgedeelte is gefrommeld, bekend van de laatste generatie (V2) Panigale. In de Vyrus is de desmo goed voor 202 pk. Ruim voldoende lijkt ons.

Het Omega frame dat zo knap om het blok is gedrapeerd is opgebouwd uit magnesium, een waar kunstwerkje. Verder natuurlijk Öhlins rondom, carbonfiber wielen en een setje Brembo GP4’s. Het mag wat kosten. Hoeveel? Geen idee, ook al omdat de fabriek geen prijs opgeeft. Want wie interesse heeft mag bellen.

Deel

Gerelateerde artikels

Quadlock

Producttest: QUADLOCK

Zonder brood, water en smartphone is de mensheid gedoemd uit te sterven, het zij zo. Ook de accessoireshandel in telefonie beleeft gouden tijden, dus ook