Ojee, een Vyrus uit Italië

Geen grappen over virussen in deze tijd maar deze Vyrus is er wel eentje. Hoewel de Italiaanse framespecialisten momenteel wel andere zaken aan het hoofd hebben presenteren ze toch deze ronduit spectaculaire Alyen, als in ‘alien’, maar dan anders.

Het gevaarte ziet er redelijk buitenaards uit, dat moet gezegd, waarbij de link met de ook al niet alledaagse Bimota Tesi H2 natuurlijk snel gelegd is, ook al zo’n Italiaanse exoot met naafbesturing, gebruik makend van een ‘geleend’ blok. Is dat bij de Tesi de vier-in-lijn supercharger van de Kawasaki H2, bij Virus vertrouwen ze op fabricaat van eigen Italiaanse bodem getuige de 1.285cc Superquadro V-twin die in het kunstzinnig rijwielgedeelte is gefrommeld, bekend van de laatste generatie (V2) Panigale. In de Vyrus is de desmo goed voor 202 pk. Ruim voldoende lijkt ons.

Het Omega frame dat zo knap om het blok is gedrapeerd is opgebouwd uit magnesium, een waar kunstwerkje. Verder natuurlijk Öhlins rondom, carbonfiber wielen en een setje Brembo GP4’s. Het mag wat kosten. Hoeveel? Geen idee, ook al omdat de fabriek geen prijs opgeeft. Want wie interesse heeft mag bellen.

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd