Nog meer vernieuwde Honda’s voor 2021

Naast de CB1000R vernieuwt Honda nog 6 andere modellen. Dat bleef niet bij wat Euro-5 updates, zo blijkt…

HONDA PCX125

Honda’s populaire PCX125 (Personal Comfort X-factor) krijgt een iets andere stijl met onder meer LED-verlichting, een nieuw dashboard en 2,4 liter meer opbergruimte onder het zadel (totaal 35 liter), een USB Type C-oplaadpoort en bediening via Smart Key.

Het enhanced Smart Power Plus (eSP+) vloeistofgekoelde SOHC-motorblok met vier kleppen levert 12,3 pk (9,2 kW) @ 8.750 tpm met piekvermogen van 11,8 Nm @ 6.500 tpm. De kortere slag maakt meer ruimte vrij voor twee extra kleppen en reduceert wrijving, terwijl de oliepomp bijvoorbeeld in de krukas werd gemonteerd, de startmotor ook als alternator dienst doet, enzovoort. Eén en ander maakt dat het gemiddeld verbruik naar 2,1l/100km (47,6 km/l) brengt, goed voor een actieradius van ongeveer 385 km. De PCX krijgt ook uitschakelbare tractiecontrole. Achteraan kreeg de PCX 10 mm extra veerweg voor een soepeler gevoel op de ruwe stadstraten.

HONDA SH350i

De SH 300i krijgt in 2021 dus 50 cc extra en ziet z’n vermogen tot 21,5 kW stijgen, wat 3 kW meer is. Ook het koppel stijgt met 4,8 Nm. Nu, het gaat quasi om een volledig nieuw blok, met een lichtere krukas, grotere gasklephuizen, inlaatkleppen, verbeterde oliekoeler, andere uitlaatdemper, en verbeterde nokkenaskettingspanner. Het gemiddeld verbruik bedraagt 3,33 liter (30km/l). Het vernieuwde frame is lichter. De styling is compleet nieuw, inclusief LCD-dashboard en je beschikt nu ook over een USB-oplaadpoort onder het zadel.  

HONDA X-ADV

Ook Honda’s immer aparte X-ADV avontuurlijke scooter krijgt t een uitgebreide update: een krachtigere motor met hogere rode zone en gereviseerde overbrengingsverhoudingen, Throttle-By-Wire, vier rijmodi. Compleet nieuw kuipwerk maskeert een hertekend frame en het aangepaste zadel maakt het eenvoudiger om de voeten op de grond te zetten. De opbergruimte is aanzienlijk ruimer geworden – en uitgebreid met een handschoenenkastje – en je vindt er nu ook een USB-oplaadpoort terug. De dubbele LED-koplamp is uitgerust met Daytime Running Lights en dankzij het nieuwe Honda Smartphone Voice Control System verbind je jouw smartphone eenvoudig met het 5 inch TFT-display.

HONDA CB125R

Honda’s kleinste Neo Sports Café 125 krijgt een gloednieuwe DOHC 4V-motorblok dat meer vermogen (1,2 kW) en koppel (1,2 Nm) genereert. Ook het chassis  krijgt een upgrade met de hoogwaardige 41 mm Showa Separate Function Big Piston (SFF-BP) USD-voorvork, een primeur in de 125 cc-klasse, en een meer gesofistikeerd ABS.

HONDA SH MODE 125

Honda’s andere 125 cc scooter, de SH krijgt ook opfrisbeurt metLED-koplamp, een nieuw frame en efficiënter motorblok. De nieuwe wielen zijn volgens Honda met benzinebesparende banden uitgerust en in het handschoenenkastje vind je een USB Type A-oplaadpoort terug. Ten slotte beschikt de SH Mode 125 over meer opslagruimte onder het zadel en bediening via Smart Key.

HONDA NC750X

De nieuwe Honda NC750X, Honda’s vriendelijke hoogpoter ,krijgt meer vermogen, een hogere rode zone en gewijzigde overbrengingsverhouding van de versnellingsbak. Daarbovenop komen drie rijmodi en een verfijnd en uitgebreid Honda Selectable Torque Control (HSTC). Het zo al lage verbruik van de NX750X zou nog beter moeten met een rijklare gewicht dat 6 kg verlaagd werd. Door het frame aan te passen is het opbergvak waar normaal de tank zit groter geworden. De zadelhoogte werd 30 mm verlaagd. Honda’s Dual Clutch Transmission (DCT)-technologie blijft ook op deze NC750X aanwezig. Een nieuw windscherm, LED-verlichting en een LCD-dashboard besluiten de 2021-update.

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.