Nog een paar keer slapen en dan is ‘ie er: Aprilia RS 660!

We hebben ons met z’n allen zitten verlekkeren op het conceptmodel dat Aprilia vorig jaar reeds presenteerde van z’n RS660. Maar nu de mannen uit Noale op hun Twitter-pagina enkele slecht opgelichte beelden hebben gelost, blijkt tot onze grote vreugde dat ‘t definitieve productiemodel wel eens héél dicht zou kunnen aansluiten bij ‘t concept.

Afgezien van de afwijkende achterrem, het ontbreken van een piggyback-reservoir bij de achtervering en de uitlaat die enigszins anders zit gepositioneerd, lijken concept en productiemodel namelijk wel ééneiige tweelingen. Hoezee! Of we de elektronisch gestuurde winglets van ‘t concept ook op het definitieve productiemodel aantreffen, durven we evenwel te betwijfelen.

Motorisch krijgt de RS660 zoals reeds eerder gecommuniceerd een blok dat afgeleid is van de V4 uit de RSV4 en de Tuono V4 – zij het een ‘in twee gekapte’ variant (waarvan enkel de twee voorste cilinders overblijven) die als paralleltwin in de RS660 komt te liggen. Italiaanse media maken alvast gewag van meer dan 100 pk, een fiks elektronicapakket en een pluimgewicht. Een meer dan waardige uitdager voor de huidige supersport-klasse, en – als de meegedeelde cijfers kloppen – een toekomstige heerser in het supertwin-segment.

Het zou ons verwonderen mocht er geen afgeleide roadster komen op basis van dit platform – een Tuono 660 klinkt niet verkeerd, toch? – terwijl ook een adventurebike met deze krachtbron andere deuren kan openen voor Aprilia… Wat er ook van zij: meer info volgt tijdens EICMA! Hou Motokicx alvast in de gaten!

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor