Nieuwe crew chief voor Valentino Rossi

Silvano Galbusera maakt vanaf 2020 de overstap naar het Europese testteam van Yamaha en zal vervangen worden door David Muñoz, die de nieuwe crew chief van Rossi zal worden binnen het Yamaha fabrieksteam.

De race naar de 10e wereldtitel is wat Rossi betreft nog altijd open en als het aan de (dan) 41-jarige Italiaan ligt zal Muñoz hem daarin in 2020 bij moeten staan. Muñoz is voor Rossi geen onbekende aangezien hij op de loonlijst staat binnen het VR46 team als crew chief van Nicolo Bulega en, vorig seizoen, Francesco Bagnaia. Het jaar dat ‘Pecco’ kampioen werd in de Moto2.

De reden van de wissel lijkt ingegeven door Galbusera zelf, die in een gesprek na de GP van Misano aangaf weliswaar graag werkzaam te willen blijven binnen Yamaha Racing maar niet meer zo ver (en vaak) zijn Italiaanse huis wenste te verlaten. Yamaha respecteerde het verzoek en brengt Galbusera volgend seizoen onder bij het Europese testteam waar de Italiaan waarschijnlijk samen zal gaan werken met Johann Zarco. Voor Rossi betekende dat dus zoeken naar een nieuwe crew chief. Dat is Muñoz geworden die na Valencia vanuit de VR46-stal wordt overgeheveld naar Yamaha racing.

Rossi: “Muñoz was voor mij eerste keuze omdat ik hem goed ken. Ik volg het team immers goed. Vorig jaar deed hij het perfect met Pecco. De manier waarop hij de druk en nervositeit aan het einde van dat seizoen weghaalde bij Bagnaia viel me op. Ik hou van de rust die hij uitstraalt en de manier waarop hij die situatie managede.”

Galbusera nam in 2014 het stokje over van Jeremy Burgess, de Australiër die aan de (technische) basis stond voor een karrenvracht aan wereldtitels bij zowel Mick Doohan als Rossi. Galbusera won als crew chief 9 MotoGP wedstrijden met Rossi.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor