New metal: Honda Hawk 11

Honda stelde op de Osaka Motorshow de Hawk 11 voor, een caféracer die is afgeleid van de nieuwe NT1100.

Er werden nog geen officiële details gecommuniceerd, maar dat de Hawk 11 net als de NT1100 wordt aangedreven door de 1.084cc paralleltwin uit de Africa Twin, staat vast. Het frame lijkt ‘ie te delen met de Africa Twin en de NT, ook voor de swingarm en de 17” wielen werd bij de NT geshopt.


De voorvork is wel nieuw – nog steeds een Showa SFF-BP, maar dan specifiek ontworpen voor de Hawk. Ook de radiale remklauwen van Nissin lijken iets groter dan die van de NT1100, ondanks het feit dat ze identieke 310 mm schijven vastgrijpen.


Ook de styling is nieuw, met een andere brandstoftank en natuurlijk die kenmerkende kopkuip die duidelijk geïnspireerd is op Honda’s CB4 Interceptor conceptmotor uit 2017. Of en wanneer de Hawk 11 naar Europa komt, moet nog worden bevestigd.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor