Neil Young – Unknown Legend

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Neil Young met ‘Unknown Legend’.

Rocking in the free world kan Neil op z’n 75ste nog steeds als de beste, maar ook het ‘roll’-gedeelte is de beste man niet onbekend. Behalve een geweldige collectie aan wagens uit de jaren 40, 50 en 60, heeft Young namelijk ook een uit de hand gelopen voorliefde voor motoren. Zo werd de Canadees in 1959 van school getrapt toen hij zijn motor door de gang stuurde, en werd hij al vaker gespot op Harley’s, al dan niet in het gezelschap van zijn eveneens motorrijdende (en helaas onlangs overleden) ex-vrouw Pegi. In ‘Unknown Legend’ heeft de Canadees het over het moment waarop hij Pegi, toen nog een serveerster, ontmoet, en later samen met haar het asfalt onveilig maakt.

Somewhere on a desert highway
She rides a Harley-Davidson
Her long blonde hair flyin’ in the wind
She’s been runnin’ half her life
The chrome and steel she rides
Collidin’ with the very air she breathes
The air she breathes

Een ander motorgerelateerd nummer, ‘Motorcycle Mama’, stond dan weer op Youngs ‘Comes a Time’-album uit 1978. Een plaat waarvan de geluidskwaliteit volgens de singer-songwriter zo abominabel was, dat hij zelf 200.000 exemplaren opkocht om ze uit omloop te halen. Vele jaren later vroeg Rolling Stone Magazine aan Young wat hij uiteindelijk met die platen had gedaan, waarop hij antwoordde dat hij ze als dakpannen voor zijn schuur had gebruikt. “Alle 200.000, ja.” Held.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart GP Special 2024

Licht uit, GP Special aan!

Het GP-seizoen staat op punt van beginnen en wil je tot in de puntjes voorbereid aan de start staan dan is dit 148 pagina’s dikke

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat