Na de horrorcrash tijdens de GP van Spielberg: dit is Zarco’s straf

Wie afgelopen weekend niet onder een steen heeft doorgebracht, heeft de beelden van de botsing tussen Zarco en Morbidelli, in bocht drie op de Red Bull Ring, geheid op ‘t netvlies gebrand staan. Een crash die achteraf een geluk bij een ongeluk bleek te zijn – een tiende van een seconde eerder of later had verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor beide Yamaha-fabrieksrijders, Vinales en vooral Rossi. Maar goed, beide heren zijn er met de schrik van afgekomen.

En toch bleek de kous daarmee niet af voor de FIM: alle betrokken partijen werden gehoord, het beeldmateriaal werd tot in den treure onderzocht, en uiteindelijk werd door de raad van stewards – met ondermeer Freddie Spencer aan boord – om de Fransman een sanctie op te leggen voor ‘onverantwoord rijgedrag’.

De Ducati Avintia-rijder, die zelf een breuk in de pols opliep tijdens het voorval, zal z’n positie niet vanop de startgrid mogen verdedigen, maar de Grand Prix van Stiermarken vanuit de pitlane moeten starten. Al valt, gezien eerder genoemde breuk en bijbehorende operatie afgelopen woensdag, te betwijfelen of Zarco zondag überhaupt aan de start komt zondag. Is dat niet het geval, dan schuift de straf door naar de eerstvolgende GP – op Misano.

De volledige uiteenzetting en de beslissing van de FIM kan je via de Twitter-link hieronder lezen.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan