MY21: Honda CMX1100 Rebel

In 2021 krijgt ook de CMX500 Rebel een grote broer bij: de CMX1100 Rebel! Een logische stap voorwaarts voor de vrij afwijkende custommachine, want dat 1100-blok had Honda natuurlijk al op ‘t schap liggen. De 1.084 cc paralleltwin kennen we nog uit de CRF1100L Africa Twin, gaat in de nieuwe Rebel 86 pk (bij 7.000 tpm) en 98 Nm (bij 4.750 tpm) presteren, en werd vooral getuned op een krachtig onder- en middengebied. De nodige punch dus, aangelengd met een lekker volle uitlaatnoot.

 class=

Net zoals dat bij de ‘kleine’ Rebel het geval was, blijven zowel de zadelhoogte als het rijklaargewicht erg toegankelijk naar customnormen: 700mm hoog en 223 kg (230 kg in DCT-versie) met alle vloeistoffen aan boord, da’s beslist niet verkeerd met het oog op ‘upscalers’ en opstappers. Het blok huist in een stalen buizenframe dat steunt op een conventionele 43 mm voorvork met cartridges en stereovering met piggybacks achteraan. Voor de remmerij kiest Honda voor een enkele radiaal gemonteerde vierzuigerremklauw en 330 mm remschijf vooraan, en een éénzuigerremklauw met 256 mm schijf achteraan.

Puur uiterlijk wordt de toon gezet door strak minimalisme. Stalen spatborden voor- en achteraan schermen lijf en leden af van wat de dikke banden wegslingeren; de ronde koplamp mixt oldschool looks met hypermoderne ledlampen, waarachter een rond, negatief LCD-dashboard schuilt. De duozit kan makkelijk verwijderd worden en opent de deur naar de uitgebreide optiecatalogus. Onderhuids is er van minimalisme dan weer minder sprake: dankzij het elektronische gashendel krijg je toegang tot vier rijmodi (waaronder één volledig instelbare), drie niveaus van Honda Selectable Torque Control (HSTC), wheeliecontrole (jawel!), cruisecontrole, en optioneel DCT voor de zesbak. Onder het zadel steekt een USB-C oplaadpunt.

Naar prijzen en beschikbaarheid hebben we voorlopig ‘t raden, maar de kleuren staan wel al vast: Gunmetal Black Metallic en Bordeaux Red Metallic.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er