Motron Motorcycles: nieuw motormerk komt naar België en Nederland!

Wie de motormedia de afgelopen weken in de gaten heeft gehouden, kon her en der een mysterieuze, gele ‘M’ spotten. Een teaser van de KSR Group, waarvan rondgefluisterd werd dat het een reïncarnatie van Malaguti zou betreffen. Maar de Oostenrijkers hadden een ander idee: ze zetten een geheel nieuw motormerk in de markt. Welkom Motron Motorcycles.

 class=
X-Nord
 class=
X-Nord Touring

De gele ‘M’ treffen we niet enkel aan in het gestileerde logo, maar ook in de livreien van het volledige gamma. Motron gaat vol voor kenmerkend zwart-gele uitvoeringen, in combinatie met subtiele wit/grijs-tinten. De insteek is alvast om het instap- en middensegment van de motormarkt te bedienen, met behoorlijk laag geprijsde machines, voor op het eerste zicht kwalitatief opgebouwde machines.

De introductieprijzen van de elektrische voertuigen liggen tussen de € 1.899 en € 2.999. De 50cm³ en 125cm³ scooters zijn verkrijgbaar vanaf € 1.299 tot € 2.299. Bij de motoren strekt de prijsklasse zich uit van € 2.799 tot € 2.999 in de kwartliter klasse, en een prijs van € 4.999 wordt aangehouden voor de Warrior 400. Competitief geprijsd, noemen we dat dan.

 class=
Motron Warrior
 class=
Motron Revolver

Aftrappen doet het merk alvast met een stevige pegel: voor 2021 heeft Motron maar liefst tien (!) motoren en motorscooters klaar. Het gamma van het nieuwe Oostenrijkse merk bestaat niet enkel uit klassieke motoren en scooters met verbrandingsmotor, maar ook drie elektrische scooters en een elektrische minibike maken hun opwachting.  De modellen met verbrandingsmotor (50 tot 400 cc) zijn gericht op het instapsegment. De elektrisch aangedreven modellen bieden momenteel een topsnelheid van 45 km/h en zorgen dus voor een nieuw alternatief in de L1e-klasse.

De elektrische modellen Whizz, Cubertino, Volz en Vizion worden in 2021 als eerste op de markt gebracht, waarna de verbrandingsmotoren volgen in Q2. Tijdens die tweede stint zullen onder meer de adventurebike X-Nord 125, het pocketcruisertje Revolver 125 en de nakedbike Warrior 400 gelost worden. Evenals een eerste lading scooters. Op de resterende motoren – de Nomad 125 en X-Nord 400 – is het wachten geblazen tot de tweede helft van het jaar. Alle modellen voldoen uiteraard aan de EURO5-richtlijnen.

 class=
Motron Vizion

Euraziatisch

Net zoals veel van de beoogde concurrenten, werd de ontwikkeling en productie ‘in Azië’ – lees: China – op poten gezet. Maar het ontwerp komt van het designbureau van KSR Group in Krems-Gedersdorf in Oostenrijk. Dat kan alvast geen kwaad met ‘t oog op de doelmarkt, want aan diezelfde tekentafels is onder meer de Brixton Crossfire-reeks ontsproten.

De verkoop van de nieuwe Motron-familie zal zich in de eerste instantie immers richten op de Europese markt, te beginnen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Nederland en Griekenland. Het distributienetwerk zal in de loop van 2021 uitbreiden naar andere Europese landen.

Voor meer informatie en dealers, bezoek www.motron-motorcycles.com.

https://www.youtube.com/watch?v=VO7iOMqACWI

Deel

Gerelateerde artikels

Koopgids 2023

De KicXstart Koopgids 2023 is er!

De jaarlijkse KicXstart Koopgids is een unieke bundeling van alle motoren die in Nederland verkrijgbaar zijn: het meest complete modeloverzicht dat je kunt vinden, met

Honda ATC250R

Uit de oude doos: Honda ATC250R

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

KicXstart

De KicXstart website is vernieuwd!

Om het nieuwe jaar in stijl af te trappen, hebben we een gloednieuwe, supercomplete website gelanceerd! Vanaf nu kan je op Kicxstart.nl terecht voor de