Motorreizen à volonté

Of de virologen het er nu mee eens zijn of niet, het ziet ernaar uit dat de versoepelingen elkaar vanaf nu in sneltempo zullen opvolgen. En dus ook dat motorreizen – althans binnen Europa en wellicht onder bepaalde voorwaarden – deze zomer prima zal lukken.

Usual suspects als Clubmot en MotoPyrenées heropenen inschrijvingen voor reizen die nog deze zomer doorgaan, check zeker hun websites. Ook een bedrijf als Bihr – bekend als importeur van o.a. motorkledij, accessoires en onderdelen; maar ook als organisator van adventure events en circuitdagen – biedt nu motorreizen aan. Onder de noemer BihrXP worden all-inclusive reizen met je eigen motor georganiseerd. Concreet: je dropt je motor op een afgesproken plek, en stapt zelf op het vliegtuig – Bihr zorgt ervoor dat je motor en bagage bij het vertrekpunt op je wachten. Slapen doe je in drie- en viersterrenhotels. Voorlopig biedt BihrXP drie bestemmingen aan: Corsica, Noord-Italië en Andalusië.

Wel zin in Andalusië (of een andere Spaanse bestemming) maar hoeven die viersterrenhotels niet zo? Dan kan je terecht bij Spanje MotorTours Fly&Ride. Ook hier wordt je eigen motor naar de bestemming gebracht terwijl jij vliegt en ter plekke fris als een hoentje opstapt, maar slapen doe je in typisch Spaanse ‘Hotels Rural’. Alle tours en hotels werden vooraf uitgebreid verkend en uitgetest door reisbegeleider en fervent motorrijder Mink Bijlsma, die het land op z’n duimpje kent. Op termijn zou het aanbod van Spanje MotorTours nog uitgebreid worden naar andere (Europese) bestemmingen, hou de organisatie dus zeker in de gaten.

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd