MotoGP in 2022 naar Ziggo!

Ziggo Sport en Dorna hebben overeenstemming bereikt voor het uitzenden van (alle) MotoGP-wedstrijden vanaf 2022, de deal is voor de komende drie jaar.

Na het verlies van de uitzendrechten van de Formule 1 door Ziggo (een forse aderlating voor de zender die grotendeels drijft op de populariteit van Max verstappen) waren er eerder al geruchten maar nu is definitief de kogel door de kerk: MotoGP zal de vacante Formule 1-plek innemen binnen het uitzendschema van de sportzender.

Dat doet Ziggo er niet even bij, want alle klassen worden live uitgezonden, zowel MotoGP (uiteraard) maar ook Moto2, Moto3 én MotoE, van de vrije trainingen tot aan de kwalificaties en natuurlijk de wedstrijden. De zender geeft ook aan op regelmatige basis (zeker tijdens de TT) met studio-uitzendingen te komen tijdens een GP de commentatoren onder te brengen op locatie.

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport: “MotoGP is een fantastische sport, een pakket waarin veel zendgemachtigden in de sportwereld zeer geïnteresseerd zijn. Daarom zijn we zeer verguld dat we deze rechten bemachtigd hebben. Ieder raceweekend staat bol van de actie en door de uitgebreide coverage kan de raceliefhebber dat van begin tot einde allemaal live meemaken. Met Bo Bendsneyder en hopelijk binnenkort ook talenten als Zonta van den Goorbergh hopen we de Nederlandse motorsportfan de komende jaren op de wenken te kunnen bedienen.”

Voor Ziggo-klanten zijn, net als nu bij de Formule 1, de MotoGP uitzendingen onderdeel van het pakket (en dus gratis), niet-Ziggo-klanten zullen een abonnement af moeten sluiten om toegang te kunnen krijgen tot de GP-verslaggeving.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van