Moto Guzzi V85 TT

Stiekem (hoewel, waarom?) eigenlijk een van de leukste motoren van de afgelopen Intermot, de Moto Guzzi V85. Hij zit al een tijdje in de pijplijn, maar nu werd dan eindelijk het doek van de definitieve productieversie getrokken. De Italianen stappen met de V85 goddank een beetje van het platgetreden ‘het moet een soort GS zijn’-pad en komen met deze frisse 850cc adventuremachine.
Geen hyperdikke allroad dus, maar een sympathieke, iets lichtere alleskunner. Vooral de geel/rood/witte is nauwelijks te versmaden zo sexy, gebaseerd op de rallymachine waarmee Guzzi in de vroege jaren 80 deelnam aan Parijs-Dakar. Traction control en ABS zijn uiteraard standaard en het TFT-dashboard biedt onder andere onderdak aan drie riding modes, Road, Rain en Off-Road. De basis van het blok toont gelijkenissen met dat van de V9, maar een nieuwe krukas, stijvere drijfstangen en lichtere zuigers zorgen voor een gewichtsreductie van 30%. De inlaatkleppen zijn van titanium en de nokprofielen wat agressiever, en daarmee is de luchtgekoelde vierklepper goed voor 80 pk. Guzzi verdient weer eens een knaller en wat ons betreft wordt dit ‘m….

• Nieuw blok
• Nieuw rijwielgedeelte
• 850cc adventuremachine
• 80 pk

Deel

Gerelateerde artikels

Quadlock

Producttest: QUADLOCK

Zonder brood, water en smartphone is de mensheid gedoemd uit te sterven, het zij zo. Ook de accessoireshandel in telefonie beleeft gouden tijden, dus ook