Mathias Van Hoof hangt de crosshelm aan de haak

Mathias Van Hoof, de Belgische endurorijder die met succes de kleuren van Husqvarna heeft verdedigd, heeft na lang wikken en wegen beslist om zijn sportcarrière stop te zetten.

Die carrière begon in 2014 met een Belgische titel in de instapklasse van het Belgische enduro-kampioenschap en leidde in 2016 tot een gouden medaille op de Six Days Enduro in het Spaanse Navarra, een van de grootste wedstrijden ter wereld. In 2020 greep Van Hoof  net naast de titel in de Open Klasse van de Enduro World Cup. Hij beëindigde het seizoen met evenveel punten als zijn naaste concurrent, maar het reglement stipuleerde dat in dat geval de titel naar de piloot met de meest recente overwinning ging.


“Na dit verlies heb ik een moeilijke periode gehad. Toch had ik voor het nieuwe seizoen opnieuw de motivatie gevonden”, zegt Mathias. Maar twee zware crashes en de opstart van een eigen bedrijf zorgden ervoor dat hij toch heeft beslist een punt te zetten achter zijn sportcarrière.

Mathias heeft intussen zijn eigen vennootschap opgericht in mechanisch en turbine-onderhoud op grote industriebedrijven. “Ik zal gedurende langere periodes dit jaar in het buitenland verblijven, waardoor een volledig kampioenschap rijden onmogelijk wordt. Voor een training of een ritje met de vrienden ben ik nog wel te vinden. Je zal me ook nog zien op wedstrijden, maar dan aan de andere kant van het lint”, zegt Van Hoof, die iedereen bedankt voor alle steun van de voorbije zeven wedstrijdseizoenen.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor