KTM RC16

KTM heeft als slogan ‘Ready to Race’. ‘Allemaal goed en wel als je niet meedraait in de MotoGP’, moeten andere constructeurs gedacht hebben. Al dan niet luidop, want in 2017 gaat KTM racen op het allerhoogste niveau, met de RC16. En die ziet er vanuit het Bradley Smith/Pol Espargaró-perspectief als volgt uit:

Geschreven door Pieter Ryckaert     Foto Focus Pollution

 

1. In de MotoGP-pitlane mag je maximaal 60 km/u. Deze snelheidsbegrenzer dient om de notoir draaigrage polsen van de heren MotoGP-rijders in
bedwang te houden.

2. Om als een speer te kunnen starten, zullen Smith en Espargaró de launch control gebruiken. Hopelijk voor KTM zo ver mogelijk naar voren op de startgrid.

3. Met deze strategieknop kunnen de rijders de instellingen van de tractiecontrole, motorrem,… selecteren.

4. Als je meer tractiecontrole wil, druk je na de gele knop op deze
knop. Mooi is dat ‘meer’ in de MotoGP in het rood wordt uitgedrukt, alsof
het iets slecht is.

5. Digitale toerenteller

6. De motortemperatuur is afleesbaar op het dashboard. Net als het tijdsverschil met je voorganger, de rondetijd, de gekozen versnelling en berichten van het team gaande van “verander TC” (tractiecontrole)
tot “pitspoes wil je nr.”.

7. De dodemansknop: te gebruiken aan het eind van de race of als Espargaró reeds gravel tussen z’n tanden heeft zitten.

8. Als er wat fading optreedt of Smith gaat voor de uitremactie des doods, kan hij hier de remdruk van de voorrem aanpassen.

9. Minder (tractiecontrole) is meer wellicht, vandaar de groene knop.

10. Deze knop moet ingedrukt worden om de neutrale versnelling te selecteren en dient om valse.

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd