Kijken kijken om elke motorrijder te zien

Je hebt ‘m ongetwijfeld al gespot: de vorige week gelanceerde campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde die automobilisten aanspoort om bij ieder manoeuvre een tweede keer te kijken om zo ongevallen met motorrijders te voorkomen, kortom: om te kijken kijken om elke motorrijder te zien.

De timing is uiteraard niet toevallig gekozen: in het voorjaar gaan heel wat motorrijders na de winterstop weer de weg op.  Zowel voor automobilisten als voor de ‘heropstappende’ motorrijders is het dan dubbel uitkijken om ongevallen te vermijden.

> </p><p>1 op de 3 Vlaamse autobestuurders geeft immers aan dat ze recent verrast werden door een motorrijder die ‘plots opdook’, zo blijkt uit een nieuwe bevraging van de VSV. Vooral jonge bestuurders hebben het daar soms moeilijk mee. Gelukkig blijkt uit dezelfde bevraging dat 7 op de 10 automobilisten het belangrijk vinden om extra aandachtig te zijn voor motorrijders.</p><p>Omdat twee keer kijken – ‘kijken kijken’ – voor het uitvoeren van een manoeuvre een uitstekende manier is om motorrijders beter op te merken en zo ongevallen te voorkomen, loopt nog tot 30 april een affichecampagne (ondersteund met een uitgebreide radio- en digitale campagne) die automobilisten oproept om bij ieder manoeuvre een tweede keer te kijken.</p><p><img decoding=beloofd.be om te Kijken Kijken om elke motorrijder te zien. Beloofd? Beloofd!

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er