Kawasaki Ninja ZX-4RR vanaf september in de showroom

Ninja ZX-4RR

Het is officieel: de onlangs aangekondigde Ninja ZX-4RR, die in primeur te bekijken was op MOTORbeurs Utrecht, zal vanaf september bij de dealers staan.  

Het was al bekend dat de hagelnieuwe Ninja ZX-4RR is uitgerust met een compleet nieuw ontwikkelde 399cc vier-in-lijn die goed is voor 80 pk @ 14.500 tpm (met Ram-Air) en een piektoerental van meer dan 15.000 tpm.

De hightech 399cc supersportmachine is opgebouwd rond een WorldSBK-geïnspireerd frame en vertrouwt op Showa vering. Het TFT-kleurendisplay bevat een circuitmodus die rondetijden, schakelindicator en toerental vanaf 10.000 tpm weergeeft. Verder beschikt de kleine vierpitter over KTRC (Kawasaki Traction Control), Power Modes en een up/down quickshifter.

De 2024 Ninja ZX-4RR zal in de Nederland verkrijgbaar zijn in de kleur Lime Green/Ebony. Wie nu op het puntje van z’n stoel zit voor de prijs moet helaas nog even geduld oefenen, die wordt pas later bekendgemaakt. Hou dus zeker de Kawasaki-website in de gaten.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er