Kawasaki Ninja ZX-4RR vanaf september in de showroom

Ninja ZX-4RR

Het is officieel: de onlangs aangekondigde Ninja ZX-4RR, die in primeur te bekijken was op MOTORbeurs Utrecht, zal vanaf september bij de dealers staan.  

Het was al bekend dat de hagelnieuwe Ninja ZX-4RR is uitgerust met een compleet nieuw ontwikkelde 399cc vier-in-lijn die goed is voor 80 pk @ 14.500 tpm (met Ram-Air) en een piektoerental van meer dan 15.000 tpm.

De hightech 399cc supersportmachine is opgebouwd rond een WorldSBK-geïnspireerd frame en vertrouwt op Showa vering. Het TFT-kleurendisplay bevat een circuitmodus die rondetijden, schakelindicator en toerental vanaf 10.000 tpm weergeeft. Verder beschikt de kleine vierpitter over KTRC (Kawasaki Traction Control), Power Modes en een up/down quickshifter.

De 2024 Ninja ZX-4RR zal in de Nederland verkrijgbaar zijn in de kleur Lime Green/Ebony. Wie nu op het puntje van z’n stoel zit voor de prijs moet helaas nog even geduld oefenen, die wordt pas later bekendgemaakt. Hou dus zeker de Kawasaki-website in de gaten.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.