Joe Satriani – Ride

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Joe Satriani met ‘Ride’. Geen hoogvlieger qua lyrics, maar het gitaarwerk maakt alles goed.

De verteller in dit nummer uit 1989 is een motorrijder die vooral zin heeft om lang en hard te rijden. De weg ligt voor hem, en hij is op zoek naar een nieuw avontuur – het liefst van al eentje met veel bochten en een pruttelende V-twin onder de billen. De rest van de songtekst zou uit eender welke hedendaagse tienerserie kunnen komen: het leven is te kort om thuis te zitten en achterover te leunen, yolo.

I see the road as it opens up before me
I feel the heat
I wanna got where I want, When I want to
I’ve got to be free
I just wanna ride
Get on my bike and ride

Maar … zoals we al zeiden is het ons vooral te doen om het fenomenale gitaarspel van Joe Satriani. Volgens de overlevering begon Satriani met gitaarspelen op de dag dat Jimi Hendrix er finaal mee ophield. De toen 14-jarige Satriani voelde al snel dat hij een bovengemiddelde aanleg had voor de zes snaren, waarop hij besloot om gitaarles te geven en zodoende wat beleg op z’n boterhammen bijeen te tokkelen. De lessen in kwestie bleken dermate goed dat z’n pupillen het uiteindelijk ook maakten: eighties gitaarvirtuoos Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica) en David Bryson (Counting Crows) waren maar enkele van z’n leerlingen…

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels