Joan Mir naar Repsol Honda

HRC heeft vandaag bekendgemaakt dat 2020 MotoGP-wereldkampioen Joan Mir de overstap zal maken van Suzuki naar het Repsol Honda team.

Het was al zo goed als zeker, maar nu dus officieel, Joan Mir zal in 2023 en 2024 als Repsol Honda-rijder aan de start van het MotoGP-seizoen beginnen. Mir trekt daarmee de Suzuki-deur achter zich dicht – die sowieso vanaf 2023 gesloten blijft, gezien Suzuki de MotoGP en quasi elke andere vorm van motorsport laat voor wat het is.

Mir, nog steeds maar 24, heeft al een Moto3- en MotoGP-titel op zak en blijft een supertalent. Hij vervangt Pol Espargaró, die terugkeert naar zijn voormalige teambaas Hervé Poncharal – die op zijn beurt dan weer aankondigde dat zijn Tech 3 KTM’s vanaf volgend jaar Tech 3 GasGas’en worden.

Afijn, belangrijk voor HRC is dat Mir samen met teamgenoot Marc Márquez weer een Honda ontwikkelt die een vuist kan maken. Het herstel van Márquez verloopt dan wel erg voorspoedig, maar de lange inactiviteit moet zelfs iemand als MM93 parten spelen. Er zal dus ook heel hard op Mir gerekend worden om de Honda terug naar het podium te sturen, in plaats van te strijden om de schamele punten in de achterhoede.

Ook Mirs huidige Suzuki-teammaatje Alex Rins vond onderdak bij Honda, en wel bij de heren en dames van LCR als vervanger van de naar Gresini Ducati verkaste Alex Márquez.

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd