Jeffrey Buis opnieuw WorldSSP300-kampioen

Jeffrey Buis

Jeffrey Buis verzekerde zich afgelopen weekend in Portimão van een 11e plaats in Race 2, precies wat hij nodig had om de titelstrijd tegen de Spanjaard Perez Gonzalez te winnen.  Zo werd hij als eerste ooit twee keer kampioen in het weredlkampioenschap Supersport 300. Het MTM Kawasaki Team oogstte daarmee meteen z’n vierde WorldSSP300-titel.

Buis’ titelstrijd begon deze winter, toen hij zich na het tragische ongeval van Victor Steeman volop in de strijd wierp om het kampioenschap te winnen ter ere van Victor, zijn familie en het MTM Kawasaki Team. Na een lastige seizoensstart vond Jeffrey in Barcelona zijn snelheid terug, waarna hij niet meer van het podium te houden was. 

Jeffrey Buis

Met één overwinning en een podiumplaats verzekerde nieuwkomer Loris Veneman zich in zijn eerste jaar van een veelbelovende 8e plaats in het algemeen kampioenschap. Daarmee werd hij de beste rookie en stelde hij 25 punten veilig voor Kawasaki, dat de titel terug won nadat het die in 2022 was kwijtgeraakt. Jeffrey Buis gaat voor volgend jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging; het MTM Kawasaki Team bereidt zich volop voor op het seizoen 2024, met een nieuwe bezetting die binnenkort bekend wordt gemaakt. 

Jeffrey Buis

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan