Honda CBR500R en CB500F

Op de Milanese beurs pakte Honda ook nog even uit met een fikse update voor z’n tweecilinder middenklassers: zowel de volledig gekuipte CBR500R als z’n naakte broertje CB500F kregen een facelift. Hoewel het rijwielgedeelte – afgezien van een beter dempende monoshock achteraan – vrijwel onveranderd is gebleven, zit de CBR500R een stuk strakker in z’n vel dan z’n voorganger uit 2016. Zo pronkt het 2019-model met een agressiever en aerodynamischer smoelwerk dat duidelijk hint naar de Fireblade, en een bijbehorende sportievere rijhouding (lagere clip-ons). Ook de meer streetfighter-georiënteerde CB500F komt scherper voor de dag, met een gespierder en agressiever uiterlijk.

Daarbij delen beide broers enkele updates: zo werden de vrijer ademende vierpitters onderin gekieteld (4% meer vermogen tussen 3 en 7.000 toeren) en krijgt het paar vanaf nu led-richtingaanwijzers, een slipper/assistkoppeling, en meer demping (achter).
Kers op de taart is een nagelnieuw lcd-dashboard met een instelbare schakel- en versnellingsindicator. De A2-vriendelijke, achtkleps twins presteren – met dank aan hun herziene in- en uitlaattraject, en aangepaste kleptiming – 47,6 pk bij 8.500 tpm en 43 Nm bij 7.000 tpm. Rijklaar weegt de CBR 192 kg, z’n naakte broer noteert 189 kg.

Deel

Gerelateerde artikels

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.