Harley-Davidson MY19.5: Electra Glide met Milwaukee-Eight!

Touringliefhebbers, aanschouw: de nieuwe Electra Glide Standard met die moddervette Milwaukee-Eight 107 in ‘t frame! Die moet voor een kwiekere gasrespons zorgen, een overschot aan vermogen leveren tijdens inhaalmanoeuvres en ‘t onmiskenbare geluid van een Harley-Davidson big twin door de pijpen naar buiten blazen. Braap!

 class=
MY19 FLHT Electra Glide Standard Touring.

Kenners spotten meteen de iconische batwing-kuip van weleer, de kenmerkende weelde aan chroom, standaard zadelkoffers en gegoten aluminium wielen. Al weerhield dat de mannen uit Milwaukee niet om er nóg enkele chromen accenten aan toe te voegen, aangevuld door gepolijste kleppen-, carter- en koppelingsdeksels en enkele in zwart gedoopte onderdelen: een lekkere mix van traditioneel en hedendaags.

Daarenboven is de Electra Glide Standard voorzien van alle rij- en handling-technologie die je doorheen de gehele H-D Touring-lijn aantreft, zoals standaard elektronische cruisecontrole, manueel verstelbare achterschokdempers, een 49 mm voorvork met SDBV-vering en gekoppelde Brembo-remmen met ABS. Het verwijderen van het infotainmentsysteem verbetert de lichtvoetigheid van de motorfiets en zorgt ervoor dat je je blik op de weg houdt.

De Electra Glide Standard is leverbaar in Vivid Black, met een adviesprijs van € 25.500 voor België, en € 29.500 voor Nederland. 

 class=
De Milwaukee-Eight in volle glorie: wat ‘n hart!

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er