Belgian Classic T: wanneer racen poëzie wordt

Op 19, 20 & 21 augustus kan al wie houdt van classic racing opnieuw afzakken naar het glooiende stratencircuit van Gedinne voor de Belgian Classic T(rophy).
En als deze prachtige woorden van organisator Eddy De Keyser, vicepresident van de organiserende club CRMB, je niet op slag doen wegdromen, weten wij het ook niet meer…

“Gedinne, een lieflijk dorp aan de rand van een leuke gezellige paddock. Aan die paddock: een prachtige weg die stijgt en daalt, die draait van links naar rechts om door de logica der bochten uiteindelijk terug te komen waar hij gestart is. En dat komt goed uit, zeker als men er met de motor een rondje wil draaien. En als men er meerdere rondjes na elkaar wil draaien dan kan men zelfs spreken van een wedstrijd; een mooie en spannende wedstrijd, waar men elkaar kan bekampen. Omdat iedereen als eerste over de eindstreep wil komen, wordt het er soms heel erg heet. En door deze plotse oververhittingen krijgt men dorst, wat enkelen op het idee bracht om er een tent met tafels en stoelen en een bar neer te poten.”

Wij tellen alvast af…


Fotografie Jonathan Godin – Illustratie Belgian Classic T

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.