Ducati Scrambler Urban Motard

Samen met de Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro werd in het kader van Ducati’s online World Premières ook de Urban Motard voorgesteld. Gericht op – je raadt het nooit – gebruik in de (bij voorkeur hippe) stad.

Het artwork is alvast een weggever; dat is duidelijk geïnspireerd op de wereld van street art en metropolitan graffiti en covert het ‘Urban’-gedeelte van de naamgeving. ‘Motard’ moeten we dan weer gaan zoeken in elementen als de 17” spaakwielen, het hoge voorspatbord, het vlakke zadel en de nummerbordjes aan de zijkant.


De Scrambler Urban Motard wordt aangedreven door een 803cc desmo L-twin, goed voor 73 pk bij 8.250 tpm. Niks overweldigends, maar vertrouwenwekkende prestaties voor gebruik in de stad en daarrond. Voorts is ‘ie standaard uitgerust met ledkoplamp plus dagrijlichten, en een USB-aansluiting onder het zadel. Eveneens standaard: bochten-ABS. Toch een hele geruststelling in een soms best linke omgeving als de stad.

De Scrambler Urban Motard staat vanaf december bij de dealer, en wel voor 11.690 euro (NL: € 13.290,-).

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er