Drama tijdens Dakar: Indiase rijder in coma na zware crash

Wat niemand hoopt te lezen, is dan toch gebeurd tijdens de vierde etappe van de Dakar Rally. Een Indiase motorrijder is in een coma beland na een zware crash. De 37-jarige rijder werd nog gereanimeerd, waarna de hulpdiensten hem met een hersenletsel naar het ziekenhuis brachten. Een kunstmatige coma moet nu vermijden dat er verdere hersenschade optreedt.

 class=

Volgens verschillende bronnen kwam de Indiase Hero MotoSports-rijder Shivashankar rond de middag zwaar ten val, net voorbij kilometer 135 van de vierde etappe. De Nederlandse motorrijder Paul Spierings was getuige van het ongeval, zocht vergeefs naar een hartslag en ging meteen over tot de succesvolle reanimatie. Nadien transporteerde de medische dienst de Indiase rijder met de helikopter naar het bivak voor verder onderzoek. Maar daar stelden de artsen een hersenletsel vast, waarop ze beslisten om Shivashankar naar een ziekenhuis in Riyad te brengen. Omdat ze verdere schade wilde vermijden, koos de medische staf voor een kunstmatige coma. Morgen moet een scan meer uitsluitsel brengen voor de onfortuinlijke teamgenoot van Sebastian Bühler en Joaquim Rodrigues.

Wij houden onze vingers alvast gekruist voor een goede afloop.

Deel

Gerelateerde artikels

Alpinestars

Hoe doen ze het: Alpinestars

In de serie ‘Hoe doen ze het?’ trekken we iedere maand naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt