Docufilm: Dark Rider

Nu in de bioscoop: ‘Dark Rider’, een beklijvende docufilm over de jacht op het wereldsnelheidsrecord … voor blinden.

Als tiener werd de Australiër Ben Felten (51) gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij halverwege de dertig volledig blind werd. Ondanks de enorme risico’s is Ben vastbesloten om zijn jeugddroom na te jagen: motorracen op het hoogste niveau en de snelste blinde motorrijder ter wereld worden. Een waanzinnige onderneming, waarbij hij de hulp krijgt van ex-GP-racer Kevin Magee (56).


‘Dark Rider’ is een 93 minuten durend, prachtig in beeld gebracht relaas over tegenslag, motivatie, vertrouwen en nog zoveel meer, tegen de achtergrond van de adembenemende Australische outback. Rode draad doorheen de docu is het verhaal van de jonge Jed, die in volle puberteit aan het begin van dezelfde lijdensweg staat die Ben z’n gezichtsvermogen kostte; een hartverscheurende strijd waarin Ben hem zo goed mogelijk probeert bij te staan.


Fijn detail: de filmmaakster, Eva Küpper (B), is een zelfverklaarde petrolhead en absoluut niet vies van een stukje gassen…  ‘Dark Rider’ speelt nu in de Belgische en Nederlandse bioscopen. Ga dat zien, en vooral, wees er snel bij, want zoals dat gaat met wonderschone docufilms als deze is er slechts een beperkt aantal vertoningen in kleinere zalen.

BELGIË: beperkte speeldata in o.a. Sphinx (Gent), Zed (Leuven), Budascoop (Oostende), Lumière (Brugge & Antwerpen)
NEDERLAND: beperkte speeldata in o.a. Lumière (Maastricht), De Gigant (Apeldoorn), LUX (Nijmegen), Het Ketelhuis (Amsterdam), De Verkadefabriek (Den Bosch), Filmtheater (Hilversum), De fabriek (Zaandam)

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor