De kunst van het crashen…

… volgens Barry Sheene en Wayne Garder. Deze twee heren stammen nog uit de tijd vóór de airbagpakken en kunnen dus een aardig woordje meespreken als het over hard crashen gaat.

Barry Sheene werd een superster dankzij zijn legendarische crash op Daytona, maar ook voor Wayne Gardner had één crash het verschil kunnen maken. Bij zijn 500cc Grand Prix-debuut tijdens de Dutch TT van 1983 raakte hij regerend wereldkampioen Franco Uncini toen die na een valpartij van het circuit probeerde af te geraken. Uncini raakte in coma, maar herstelde van zijn verwondingen. Gardner liet later optekenen dat hij gestopt zou zijn indien Uncini was overleden.

Barry Sheene en Wayne Gardner – maar ook Eddie Lawson, Niall MacKenzie, Randy Mamola en Kevin Schwantz – over de kunst van het crashen.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er