De kunst van het crashen…

… volgens Barry Sheene en Wayne Garder. Deze twee heren stammen nog uit de tijd vóór de airbagpakken en kunnen dus een aardig woordje meespreken als het over hard crashen gaat.

Barry Sheene werd een superster dankzij zijn legendarische crash op Daytona, maar ook voor Wayne Gardner had één crash het verschil kunnen maken. Bij zijn 500cc Grand Prix-debuut tijdens de Dutch TT van 1983 raakte hij regerend wereldkampioen Franco Uncini toen die na een valpartij van het circuit probeerde af te geraken. Uncini raakte in coma, maar herstelde van zijn verwondingen. Gardner liet later optekenen dat hij gestopt zou zijn indien Uncini was overleden.

Barry Sheene en Wayne Gardner – maar ook Eddie Lawson, Niall MacKenzie, Randy Mamola en Kevin Schwantz – over de kunst van het crashen.

Deel

Gerelateerde artikels

ProtecTINT

Arai en Pinlock gaan fotochromatisch

Helmfabrikant Arai en vizierspecialist Pinlock hebben de handen in mekaar geslagen voor de ontwikkeling van ProtecTINT: een vizier dat niet alleen dampwerend werkt, maar tegelijk

Louis offroad team

Louis.nl gaat offroad

Webshop Louis breidt heeft gamma uit met een reeks offroad-gerichte merken en producten, om zo hun cross- en eunduro-klanten nog beter te kunnen bedienen. De