De kunst van het crashen…

… volgens Barry Sheene en Wayne Garder. Deze twee heren stammen nog uit de tijd vóór de airbagpakken en kunnen dus een aardig woordje meespreken als het over hard crashen gaat.

Barry Sheene werd een superster dankzij zijn legendarische crash op Daytona, maar ook voor Wayne Gardner had één crash het verschil kunnen maken. Bij zijn 500cc Grand Prix-debuut tijdens de Dutch TT van 1983 raakte hij regerend wereldkampioen Franco Uncini toen die na een valpartij van het circuit probeerde af te geraken. Uncini raakte in coma, maar herstelde van zijn verwondingen. Gardner liet later optekenen dat hij gestopt zou zijn indien Uncini was overleden.

Barry Sheene en Wayne Gardner – maar ook Eddie Lawson, Niall MacKenzie, Randy Mamola en Kevin Schwantz – over de kunst van het crashen.

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd