Creedence Clearwater Revival – Sweet hitch-hiker

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: CCR met ‘Sweet Hiych-hiker’.

Aah, liften. Dé reismethode bij uitstek voor al wie in de jaren 70 en 80 te jong is voor een auto, of te lui om een rijbewijs te behalen. Duimpje op, laat je rijden, dat idee. Tot enkele seriemoordenaars beseffen dat ze zo wel erg makkelijk, eh, inkopen kunnen doen, en lifters uit het straatbeeld verdwijnen. De motorrijder in deze song en bijbehorende clip ziet langs de weg ook zo’n opgestoken duim, waar iets verderop de arm van een betrekkelijk begeerlijke jongedame aan bevestigd zit. Helaas is hij net op dat moment te snel aan het rijden op de snelweg, en is terugkeren geen optie. En dan slaat het noodlot toe…

Was busted up along the highway
I’m the saddest ridin’ fool alive
Wond’ring if you’re goin’ in my way
Won’t you give a poor boy a ride?

Zijn motor geeft de geest, waarna onze gedupeerde motard zelf aan de kant staat en een lift huiswaarts probeert te scoren. Tot overmaat van ramp komt ‘t liftmeisje, achterop de motor van een andere knappe deerne gezeteld, al even kwiek voorbij gekacheld. Twee knappe dames op een Honda CB450 K4 in Valley Green Metallic, mét dat heerlijke gouden biesje. Wij hebben al voor minder een stijve, eh, duim gekregen. Allen in koor: Sweeeeeeeet hitch-a-hikerrrrr!

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

MOTORbeurs CFMOTO 450SRS

MOTORbeurs: motormerken pakken uit

Vandaag gaat in Jaarbeurs Utrecht de MOTORbeurs van start, en dat een aantal fabrikanten staan te popelen om flink uit te pakken mag duidelijk zijn.