Coyote Mini

Niet alleen onoplettende automobilisten zijn een grote vijand van de motorrijder, ook flitspalen en mobiele flitsers kunnen al eens het bloed onder je nagels vandaan halen. Net dat ene stukje waar er niemand op de weg is en je denkt even gas te geven ‘omdat de motor ook af en toe eens hoger in toeren moet’, en dan… flits! Je staat erop. Je hart bonst in je keel. Coyote brengt al jaren legale radarverklikkers op de markt uit, waarbij de gebruikers ervoor zorgen hoe goed het systeem werkt. Door hun input en meldingen weet je precies waar er geflitst wordt of waar je goed moet opletten. Des te meer gebruikers, des te beter het systeem werkt. Maar niet alleen flitsers worden doorgeseind naar je toestel, ook files, wegenwerken, stilstaande voertuigen of andere abnormaliteiten zie je rechtstreeks op je scherm verschijnen. Sinds kort heeft Coyote een stuurbevestigingskit ontwikkeld, in samenwerking met Bigben, voor de Coyote Mini. Die is eenvoudig op het stuur te plaatsen en bevat ook een rubbertje om je stang niet te beschadigen. Voor sommigen zal het wel even zoeken worden voor een geschikt plaatsje, want met alle gps’en, smartphonehouders en handvatverwarmingsunits is het best mogelijk dat je stuur al behoorlijk volstaat. De Coyote Mini past perfect in z’n waterdichte huisje en wordt gevoed door een usb-kabel die je kunt aansluiten op je 12V-poort. Bij regen trek je die dan wel best uit, want anders kan er water via je usb-aansluiting in het toestel geraken. De bediening is eenvoudig, met een aan/uit-knop bovenaan en drie dikke toetsen aan de voorkant. Zelfs met dikke handschoenen aan kun je makkelijk een wegsituatie doorseinen. Het enige nadeel dat wij ondervonden was het enorme trillen van de hele unit, waarbij je soms nauwelijks iets kon aflezen. Wij hebben de kit op een KTM Super Duke GT getest, dus misschien staat het stabieler op een zachte viercilinder. Al bij al dus een prima kit, waarmee je nu ook ongestoord en flitsvrij kunt ‘Coyoten’ op je motor. Maar hou het wel veilig, ja?

Prijs: 79,90 euro | Getest door: Gijs Gilis |
Meer info: www.coyotesystems.be / www.coyotesystems.nl

 

Deel

Gerelateerde artikels

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.