Charley Boorman doorkruist Noord-Thailand in ‘Thailand Unleashed’

Thailand Unleashed Charley Boorman

Wie ooit al door Zuidoost-Azië reisde, al dan niet op twee wielen, weet dat het ginds voornamelijk om de kleinere cilinderinhouden draait. Des te opmerkelijker dat Charley Boorman besloot om het noorden van Thailand en het grensgebied met Myanmar te gaan verkennen in het zadel van een BMW R 1300 GS.

Dat doet een Charley Boorman natuurlijk niet zomaar, dit keer trok hij op reis in opdracht van accessoiresspecialist Touratech, waarvoor Boorman merkambassadeur is; de GS is dan ook volgepakt met alle mogelijke accessoires die Touratech intussen voor de 1300 bedacht heeft. Maar marketingstunt of niet, feit is wel dat zo’n tripje geweldige beelden oplevert, en met een ervaren rot als Boorman – intussen alweer 58 – in het zadel levert dat een interessante driedelige documentaire op.

Thailand Unleashed Charley Boorman

Wat je mag verwachten: veeleisende junglepaden, onmogelijke rivieroversteken, extreme hitte – het gebruikelijke ‘lekker gaan afzien op motorreis’ – en natuurlijk ook prachtige ontmoetingen onderweg, adembenemende landschappen én een fikse snuif typisch Britse humor. De volledige reeks staat intussen online op het Touratech YouTubekanaal, meer info over de docu zelf vind je hier.

Thailand Unleashed Charley Boorman

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van