CFMoto 700CL-X Heritage

Op de 2019 EICMA kondigde CFMoto een nieuw 700cc-platform aan, met drie varianten: de 700CL-X Sport, Adventure en Heritage. Op die eerste twee is het nog even wachten, maar de Heritage is vanaf begin juli beschikbaar bij de dealer.

De 700CL-X Heritage wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde 693cc crossplane paralleltwin, goed voor 73 pk bij 8.500 tpm en 68 Nm bij 6.500 tpm. In tegenstelling tot wat je zou verwachten in dit (budget)segment, is de 700CL-X opvallend ruim uitgerust: ride-by-wire, tractiecontrole, cruisecontrole (!), twee rijmodi (Economic en Sport), slipperkoppeling, instelbare KYB vering voor- en achteraan, ledverlichting rondom, lcd-dashboard met connectiviteit, USB-aansluiting… Da’s verre van verkeerd als je weet dat de Heritage € 6.899 moet kosten (NL: € 7.699,-).

CFMoto voorziet een uitgebreide accessoirescatalogus voor het 700-platform, het trio kan dus nog verder naar eigen wens gepersonaliseerd worden. De 700CL-X Heritage is verkrijgbaar in twee kleurstellingen: Coal Grey en Twilight Blue.
Of het even goed rijdt als het eruitziet? Die vraag kunnen we hopelijk later deze zomer beantwoorden.

Leuk extraatje voor de snelle beslissers: wie intekent op de online pre-order campagne bespaart dankzij een speciale lanceringsprijs 500 euro (600 euro in Nederland). Meer info vind je op de websites voor België en Nederland.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart GP Special 2024

Licht uit, GP Special aan!

Het GP-seizoen staat op punt van beginnen en wil je tot in de puntjes voorbereid aan de start staan dan is dit 148 pagina’s dikke

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat