Busa’s back, baby! (Video)

Het moet zowat de meest hardnekkige roddel zijn van het afgelopen decennium: ‘Suzuki werkt aan een nieuwe Hayabusa’. Je kan er je klok en kalender op gelijk zetten. Elk jaar, net voor de motorbeurzen, is het van dattum. Lekker ironisch dat het net in een jaar zonder motorbeurzen dan toch zover lijkt te zijn. Suzuki Global gaf zojuist namelijk een teaservideo waarin het een ‘volledig’ nieuw model aankondigt, dat op 5 februari 2021 zal onthuld worden.

 class=

De video lijkt geschoten op een speed-bowl, een oval waar vaak topsnelheden op worden getest. Daarbij wijst de tellerpartij alvast 180 mph aan, ofwel net geen 290 km/u bij 10.000 toeren (zoals z’n voorganger), terwijl de SDMS wijst op meerdere powermodi (Suzuki Drive Mode Selector) en je centraal in beeld ook nog een hellingshoeksensor kan ontwaren. Onderaan op het TFT’tje spotten we nog PW (powermodus), TC (instelbare tractiecontrole), LF (geen flauw idee) en QS (instelbare quickshifter?) . Daarbij opgeteld kunnen we in de enkele voorbijflitsende silhouetten en lichtpartijen zonder al te veel verbeelding een Hayabusa herkennen.

Is dit de terugkeer van de legendarische Slechtvalk? Wij hopen het met u mee.

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.