Bridgestone introduceert Battlax Sport Touring T32 en T32GT

Het is moeilijk om een testwinnaar te overtreffen. De T31 sport-touring band van Bridgestone bleek in vergelijkende tests namelijk steevast tot de best presterende banden in de regen te horen. Maar de nieuwe T32 sport-touring band doet het volgens het Japanse bandenmerk nog (veel) beter. Door onder meer een nieuwe compound en profiel van de voorband, is een 7% kortere remweg op nat wegdek gerealiseerd. Daarnaast is door een opmerkelijk 13% groter contactvlak van de achterband met de weg, ook de tractie verbeterd.

Pulse Groove profiel

Wat de T32 direct, ook qua uiterlijk, moet onderscheiden is de toegepaste ‘’Pulse Groove” technologie. De profielgroef heeft hierbij geen rechte lijnen meer, maar loopt om eilandjes heen die in de groef zelf geplaatst zijn, de zogenaamde deflectoren. De Pulse Groove zorgt voor een gelijkmatiger en daardoor sneller lopende waterstroom. Het water tussen de weg en de band wordt daarmee razendsnel afgevoerd en dat zorgt voor de toename van de grip in de regen van de nieuwe T32.

Nieuwe compound

Het nieuwe Pulse Groove profiel valt direct op, maar er is meer. Subtiel zijn bijvoorbeeld de gewijzigde hoeken van de groeven, de verbeterde loopvlakstijfheid, de nieuwe compound en het eerder genoemde aanzienlijk grotere totale contactvlak.

Diep vertrouwen

Juist in de regen waar het samenspel tussen mens en machine zo afhankelijk is van de banden, moet de T32 superieur presteren. Toch is Bridgestone er ook in geslaagd om de droog weer stuureigenschappen te verfijnen. De stabiliteit van deze sport-touring band, ook op hoge snelheden en met maximale belasting, was al goed en de T32 gaat daarin nog een stap verder.

Direct ook in GT versie

Goed nieuws voor de eigenaren van motoren waarvoor een GT band dwingend is voorgeschreven: de T32 is direct ook in de GT versie leverbaar. Ook de GT heeft de nieuwe Pulse Groove technologie voor meer grip in de regen, maar dankzij een geoptimaliseerde loopvlakstijfheid en aangepast profiel gaat deze T32GT nog eens 10% langer mee.

Snel leverbaar

De nieuwe Bridgestone T32 en T32GT zijn vanaf begin januari 2021 leverbaar bij de Bridgestone dealer in alle gangbare maten.

Simply Ride bandenpech garantie

Goed om te weten, natuurlijk wordt ook de nieuwe T32 door de deelnemende Biker’s Club dealers geleverd met de unieke gratis 24 maanden Simply Ride bandenpechgarantie.

Deel

Gerelateerde artikels