BMW R 1300 GS gespot

In Duitsland zou getest geweest zijn met wat de volgende in het populaire GS-rijtje zou worden. De nieuwe R 1300 GS zou ten laatste in 2023 gelanceerd worden. Dat schrijven althans de collega’s van de Duitse website 1000PS. Overal waar het bericht opduikt wordt er gesproken over de ‘nieuwe 1300’, de cilinderinhoud krijgt dus wellicht een duwtje.

Waar uiteraard het meest over gespeculeerd wordt, zijn de covers over de cilinderkoppen die op de spyshots te zien zijn. Het feit dat BMW de moeite neemt om die te bedekken, voedt de vermoedens dat het blok – en met name de ShiftCam-technologie – flink onder handen genomen werd. Hoewel we waarschijnlijk wel wat extra pk’s mogen verwachten, zal er wellicht meer ingezet worden op het verder optimaliseren van de vermogensafgifte.

Verder wordt verwacht dat de nieuwe GS het 10,25-inch TFT-scherm van de huidige R 1250 RT overneemt, samen met de bijbehorende extra functies – denk bijvoorbeeld aan de radar-gebaseerde adaptieve cruisecontrole (ACC); terwijl de achterkant van het prototype suggereert dat BMW ook bezig is met de integratie van dodehoeksensoren zoals we die kennen van de Ducati Multistrada V4.

Spannend allemaal, maarrr … zolang BMW niet met een officieel bericht komt, blijft het uiteraard allemaal giswerk. Afwachten!

Bron: 1000PS.de

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar