BMW komt met F 850 RS

BMW Motorrad heeft in een Engelse brochure ‘per ongeluk’ de typenaam van een nieuw model gelekt: de F 850 RS. Het kleine broertje van de S 1000 XR, zegmaar. Het merk ontkent nu in alle toonaarden, maar gezien de zorgvuldigheid waarmee de Duitsers dit soort zaken doorgaans orkestreren geloven we daar niets van. In het Duitse Motorrad is de eerste scoopfoto ook al opgedoken, ook niet geheel toevallig. Motorrad (met al z’n media dependances in Europa) en BMW onderhouden al jaren een hechte band als het om dit soort ‘scoops’ gaat.

Moraal van het verhaal: er komt eind van dit jaar (modeljaar 2020 naar alle waarschijnlijkheid) een sportieve, straatgeoriĆ«nteerde allrounder op basis van de F 850 GS en diens onlangs herziene 95 sterke paralleltwin. Een motor die populaire types als de Yamaha Tracer 900 en Ducati Multistrada 950 serieus het leven zuur moet gaan maken dus. BMW borduurt hiermee voort op het vorig jaar gepresenteerde 9cento concept. Al doen de eerste spionagefoto’s wel vermoeden dat het spectaculaire uiterlijk van het prototype onder het juk van ‘concessies’ is teruggebracht tot meer alledaagse proporties.

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij