Bikers’ Festival Spa (Agostini komt ook!)

Bikers Festival

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus gaat op en rond het circuit van Spa-Francorchamps de allereerste editie door van het Bikers’ Festival. En of het de moeite loont om af te zakken naar (oké, na Assen!) het mooiste circuit ter wereld…

Organisator DG Sport ziet het heel breed met dit grootschalige evenement. Het Bikers’ Festival omvat zowel circuitrijden voor oude als nieuwe motoren, een wedstrijd voor klassieke trialmotoren en een enduro-race die de sfeer weleer moet oproepen. In de paddock vind je een ‘dynamisch motorsalon’ waar de diverse merken hun motoren beschikbaar stellen voor testritten. Ook met je eigen motor valt er heel wat te beleven: de Moto Trail Ardenne is een avontuurlijke rondrit op het onverhard, terwijl de 1000 Bochten het op asfalt gemunt heeft. En om het feestje compleet te maken, is er op zaterdagavond ook nog een Bikers’ Party. Pfew, da’s behoorlijk wat! Even alles op een rijtje dan maar?

Bikers’ Classics – Trial Classics
De Bikers’ Classics hoeven we niet meer voor te stellen: de jaarlijkse trackdays voor classic motoren en sidecars zijn inmiddels genoegzaam bekend – net als de animatie errond. Dit jaar worden de motoren nog meer in de kijker gezet, met extra aandacht voor de parades. Met de Trial Classics en de 2 Dagen van Stavelot worden ook trial en enduro met classics opnieuw in de kijker gezet.

Bikers Classics

Moto Trail Ardenne
De Moto Trail Ardenne is een rondrit in twee lussen van ongeveer 200 kilometer met een soft parcours maar ook een ‘adventure’ parcours voor de meer ervaren rijders, met meer dan 65 % echte trailwegen. Je kunt kiezen voor verschillende packs, zo omvat het ‘Full 2 Days’-pack onder meer de roadbooks voor zaterdag en zondag, toegang tot de paddock en de campingzone, toegang tot de Bikers’Party… Verder zijn er maaltijden voorzien, en krijg je als deelnemer een T-shirt aangeboden. Meer info vind je hier.

Ardenne Moto Trail

1000 Bochten
Blijf je liever op het asfalt, dan kan dat uiteraard ook. De 1000 Bochten omvat twee verschillende lussen van 250 à 300 kilometer in de regio rond Spa-Francorchamps. Ook voor de 1000 Bochten zijn verscheidene packs beschikbaar, je vindt alle info hier.

1000 Bochten

Dynamisch salon
De paddock wordt tijdens het weekend van 12 en 13 augustus omgetoverd tot een ‘dynamisch motorsalon’. Een wat? Wel, hetzelfde als een ‘gewone’ motorbeurs, alleen kan je hier meteen een proefrit maken.

Dynamisch salon

Agostini
Naar jaarlijkse traditie zijn er heel wat grote namen te gast op de Bikers’ Classics. Zo kon je vorig jaar de hand schudden van Troy Bayliss, dit jaar hebben de organisatoren niemand minder dan Agostini gestrikt. De inmiddels 81-jarige levende legende zal twee dagen aanwezig zijn.

Agostini

Waar is dat feestje?
Doorheen de tweedaagse is er tal van animatie voorzien voor groot en klein, als kers op de taart is er op zaterdagavond een heuse Bikers’ Party met onder meer een live concert. Dat het knallen wordt in het weekend van 12 en 13 augustus, mag duidelijk zijn!

Alle info vind je op de website van het Bikers’ Festival

Bikers Festival

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan